• Članovi Klastera nekretnine www.klasternekretnine.com imaju veliko iskustvo u poslovima posredovanja u prometu i zakupu nekretnina. Mnogi od njih su bili pioniri u ovom poslu, počeli su njime da se bave krajem osamdesetih godina prošlog veka.
   Uspostavili su profesionalne standarde kojih se danas pridržavaju skoro svi privredni subjekti koji posluju u ovoj oblasti.
   Ne bavimo se samo posredovanjem u prometu i zakupu nekretnina.

   Neki naši članovi se bave procenom vrednosti nekretnina, projektovanjem, pružanjem konsultantskih usluga, izgradnjom stambenih i poslovnih objekata. Kupcima, prodavcima, zakupcima i zakupodavcima možemo da pružimo kompletnu uslugu, da posredujemo i pronađemo im drugu ugovornu stranu sa kojom će da zaključe pravni posao, obezbedimo pravnu uslugu advokata koji rade za naše članove, da damo objektivno mišljenje o vrednosti nekretnine, obezbedimo pomoć prilikom dobijanja stambenog kredita i savete za izbor najpovoljnijeg kreditnog proizvoda, izvršimo procenu vrednosti nekretnine i njenu uknjižbu, kao i da pružimo sve ostale usluge koje su neophodne za kupovinu, prodaju i izdavanje nekretnina u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

   Domaćim i stranim investitorima koji se bave stanogradnjom i izgradnjom poslovnih objekata obezbeđujemo građevinsko zemljište (placeve za gradnju, lokacije), posredujemo u kupoprodaji građevinskog zemljišta, projektujemo građevinske objekte, bavimo se pružanjem konsultantskih usluga investitorima, planiranjem marketinških kampanja i prodajom novoizgrađenog stambenog i poslovnog prostora.

   U svojoj ponudi imamo velike površine najkvalitetnijeg poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini (Bačkoj, Banatu i Sremu), Pomoravlju, Mačvi, u Južnoj i Jugoistočnoj Srbiji.

   U prethodnih dvadesetak godina smo se trudili da našim klijentima pružimo uslugu vrhunskog kvaliteta, ali i da utičemo da svi koji posluju na tržištu nekretnina prihvate više standarde poslovanja i poslovne etike.
   Osnivači udruženja Klaster nekretnine i njegovi članovi su bili predvodnici svoje branše u borbi za uređenje tržišta. Neki od njih su bili osnivači prvih udruženja posrednika u prometu nepokretnosti u Srbiji – Poslovnog udruženja „KROV“, Vojvođanske asocijacije za nekretnine „VAN“, Nacionalnog udruženja za poboljšanje kvaliteta u prometu nepokretnosti „NUPS“.

   Pokrenuli smo inicijativu za donošenje Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, aktivno sarađivali sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije na izradi nacrta Zakona i podzakonskih akata, usvojili i primenjujemo Kodeks poslovne etike posrednika u prometu nepokretnosti, kojim su postavili standard u poslovanju svojih članova. Članovi Klastera nekretnine su osnivači prve strukovne organizacije posrednika u prometu i zakupu nekretnina u okvru komorskog sistema - Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije www.pks.rs/gppn.